ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

T.Ε.Ι. Θεσσαλίας

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τις διεξόδους εκπαίδευσης και εργασίας στην Ευρώπη των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής, παρουσία εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Επιτροπή Erasmus με πρωτοβουλία των Μελών ΔΕΠ, π. Σέργιου (Θεοδόση) Παραλίκα και κας. Ιωάννας Παπαθανασίου, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Καθηγήτρια κα. Ευαγγελία Κοτρώτσιου, Πρόεδρος του εν λόγω Τμήματος, και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Γεώργιο Μαντάνη. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Χρυσόμαλλο Σωκράτη όπου παρουσίασε την λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου και τόνισε το όφελος που αποκομίζουν οι φοιτητές στην επαγγελματική τους αποκατάσταση πραγματοποιώντας  πρακτική άσκηση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δυο (2) ξένων εταιρειών, της EUROMEDICALS ( Κολωνία, Γερμανία) και της PLEYADE ( Άρνεμ, Ολλανδία), οι οποίοι έκαναν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και παρουσίασαν στους κ.κ. φοιτητές τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται από το πρόγραμμα ERASMUS: για σπουδές – πρακτική άσκηση – εργασιακές εμπειρίες – μόνιμη απασχόληση (στο γνωστικό αντικείμενο της νοσηλευτικής).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...