Ημέρα της Ευρώπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 09 Μαΐου 2018

 «Ημέρα της Ευρώπης»

 

Χθες 9 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης την οποία διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Απόστολος Σπαθής, σε συνεργασία την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να γνωρίσουν κατά τρόπο βιωματικό το όραμα και την Ιστορία της Ε.Ε., τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε η Ε.Ε., τις αξίες από τις οποίες  διέπεται και πρεσβεύει,  τα οφέλη των κρατών μελών από τη συμμετοχή τους στην Ενωμένη Ευρώπη και επιπλέον οι μαθητές, εντός της Ενωμένης Ευρώπης, να νιώσουν αλληλέγγυοι, ενωμένοι και δυνατοί. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας κ. Χρήστος Καραγέωργος και ο Διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Γούκος Δημήτριος, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο Σχολικός Σύμβουλος, Ambassador στη δράση Teachers4 Europe, κος Α. Σπαθής και ο συνεργάτης του Κέντρου Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σ. Χρυσόμαλλος.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας η εκδήλωση συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή φοιτητών της ειδικότητας Βόλεϊ και του υπευθύνου καθηγητή κ. Πατσιαούρα Αστέριο από τη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σκοπός αυτής της αθλητικής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την άσκηση και τον αθλητισμό.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν ευρωπαϊκούς χορούς καθώς και παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Επίσης, έπαιξαν το παραδοσιακό Ελληνικό παιχνίδι «Το λιοντάρι» όπου όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν σφιχτά δεμένες σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας και οι απειλές- προβλήματα προσπαθούσαν να διαλύσουν την ένωση αυτή

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...