Πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση του Δικτύου Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα

LEHDISTÖTIEDOTE

EUROPE DIRECT ALUE Thessalyn

WITHIN TIEDOT OSALLISTUMINEN TAPAHTUMAT

keskiviikko 20 joulukuu 2017

«Πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση του Δικτύου Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα»

keskiviikkona 20/12/2017 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εκπαιδευτικών του Δικτύου Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Θεσσαλίας, η οποία διοργανώθηκε από τις υπεύθυνες Teachers4Europe Ambassadors, Βασιλική Βούλγαρη, καθηγήτρια πληροφορικής του 9ου Γυμνασίου Βόλου και Γκουτσιουκώστα Ζησούλα, φιλόλογο του 2ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων.

Η φετινή σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει δυναμικά για το δίκτυο Teachers4Europe στη Θεσσαλία, το οποίο καλωσόρισε στους κόλπους του τους νέους εκπαιδευτικούς, που επιλέχθηκαν για τη σχολική χρονιά 2017 -2018, από όλη τη Θεσσαλία.

Το δίκτυο Teachers4Europe είναι ένα δίκτυο εκπαιδευτικών, το οποίο εξελίσσεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και το οποίο δημιουργήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.Π.Ε.Θ. ja Koulutuspolitiikka Lab, tutkimus, Kehitys ja yliopistojen yhteistyö (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών και την καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ιδέας.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο Teachers4Europe. Παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου, το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει και προτάθηκε χρήσιμο διαδικτυακό υλικό σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. rinnalla, hyviä käytäntöjä käsitellään kanteen, käyttämällä nykyaikaisia ​​opetusmenetelmiä ja uusien teknologioiden. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ε.Ε. και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, edustajan Europe Direct Thessaly, Herra. Sokrates Golden ja tiedotusaineiston levittämistä.

Lisätietoja toimista ja Teachers4Europe verkko löytyy asiaa verkkosivuilla: http://www.teachers4europe.gr/

 

Saatat pitää myös...