1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στο Βόλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017
Επιμελητήριο Μαγνησίας

4

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία το Starting Up στο Βόλο στο πλαίσιο του 1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), και σε τοπικό επίπεδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας .

1

Ο κ. Ορέστη Ματσούκας – Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής της Orama Group συντόνισε μία συνδυαστική συζήτηση με θέμα “Η εφαρμογή της καινοτομίας στην Επιχειρηματικότητα και η Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση – Τοπική καινοτομία και εκπαίδευση”.
Στόχος το πρώτου Starting up είναι να ανιχνεύσουν τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή και να εντοπίσουν ποια είναι τα ενδιαφέροντα και να εφαρμοστεί η καινοτομία ακόμη και σε υπάρχουσες επιχειρήσεις, με επίκεντρο την ευελιξία, την υπέρβαση της κρίσης και την ανάπτυξη μέσα από νέες καινοτόμες ιδέες,. Έτσι στο δεύτερο Road show που θα ακολουθήσει, θα συνεχίσουν στοχευμένα με εργαστήρια επιχειρηματικότητας.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων :
ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης –Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,
ο κ. Χρυσόμαλλος Σωκράτης, συνεργάτης του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας,
ο κ. Βλαχάκης Γρηγόρης – Πρόεδρος ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας,
η κα Χρυσή Λασπίδου – Αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
ο κ. Γεώργιος Σταμπουλής – Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος ΔΕΠ του ΤΟΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
ο κ. Χαράλαμπος Σμαντζής – Υπεύθυνος Αγοράς εργασίας & Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

2

Στη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε:
– η στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του Περιφερειάρχη κ. Κων/νου Αγοραστού σε δράσεις νέων επιχειρηματιών.
– η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΕUROPE DIRECT και διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων (πακέτο Γιούνκερ, , πρόγραμμα ΗORIΖON 2020, πρόγραμμα «ΕRASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ» ) καθώς και
– η σημασία του “Βranding” για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, της νέας επιχειρηματικότητας και έρευνας.

Οι μελλοντικοί επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν εμπειρίες από ανθρώπους καταξιωμένους στο είδος τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...