PRIOPĆENJE

EUROPE DIRECT REGIJA Tessalije

UNUTAR informacija za određene skupine zajedno

četvrtak 01 Lipanj 2017

«Γνωρίζοντας, μελετώντας, αλλάζοντας την Ευρώπη: οι Τ4Ε δημιουργούν»

Βόλο

Tην εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίζοντας, μελετώντας, αλλάζοντας την Ευρώπη: οι Τ4Ε δημιουργούν» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα στο Βόλο την περασμένη Πέμπτη 1 Lipanj 2017 poslijepodne. Πρόκειται για την επίσημη ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Teachers4Europe, για τη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται τις προσεχείς μέρες, στην οποία οι νέοι εκπαιδευτικοί του δικτύου παρουσίασαν με τη συνδρομή των μαθητών τους τις εκπαιδευτικές τους παρεμβάσεις στην τάξη στο πλαίσιο της δράσης. Οι σχολικές τάξεις άνοιξαν τα παράθυρα τους προς την τοπική κοινωνία και μοιράστηκαν με την υπόλοιπη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το φετινό δημιουργικό τους ταξίδι. Οι πρωτότυπες ιδέες, οι καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η αγάπη για δημιουργία, το μεράκι και ο ενθουσιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν το κοινό σημείο αναφοράς όλων των διδακτικών σεναρίων που παρουσιάστηκαν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι Ambassadors T4E Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, G.. Πασχάλης Δήμου και κ. Ευτυχία Πλακαρού και οι Ambassadors Τ4Ε Δευτεροβάθμιας Θεσσαλίας, G.. Βάσω Βούλγαρη και κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας, Regija fond Tesalija za regionalni razvoj, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και εμπνευστής του δικτύου T4E, ο οποίος παρά το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμά του, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, τονίζοντας στην ομιλία του «Το πρόγραμμα Τ4Ε: από το σχολείο μας στην Ευρώπη» τον κομβικό ρόλο προγραμμάτων όπως το Teachers4Europe στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

​​Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, G.. Γεώργιος Πολύζος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄Βάθμιας Μαγνησίας, G.. Αντώνης Αντωνίου και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄Βάθμιας Μαγνησίας, G.. Κική Δανηιλίδου.

 

Možda ti se također svidi...