Επιτέλους τέλος στο κάπνισμα

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ΕΚΠΟΛ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»    διοργάνωσαν την εκδήλωση κατά του καπνίσματος, στο Αμφιθέατρο των 3ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου Βόλου. Η εκδήλωση είχε απήχηση  στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έδωσε  την ευκαιρία για προβληματισμό, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία.  Το θέμα ανέπτυξαν ο γιατρός χειρουργός κ. Κόκκαλης Μάριος – Κωνσταντίνος, μέλος του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ, η κα Γώγου Ζωή, ψυχολόγος επιστημονική υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και μέλος του ΔΣ της Πρότασης Ζωής – το οποίο και εκπροσωπούσε – και η κα Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός στέλεχος πρόληψης «Πρότασης Ζωής»

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κίτσιος Γεώργιος, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους μαθητές που με προσήλωση παρακολούθησαν την παρουσίαση του θέματος από τους ειδικούς. Επίσης, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει και ενημέρωση των μαθητών για το θέμα του καπνίσματος και σε άλλα σχολεία της Μαγνησίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η υπεύθυνη του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κα Κανταράκη Σοφία εκπροσωπώντας την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και βέβαια οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κ. Τσουλκανάκης Δημήτριος και κ. Μανδράκης Παναγιώτης. Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ κα Καραγιάννη Ελένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...