Επιμορφωτική συνάντηση των Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

image1

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.Π.Ε.Θ. και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έχει αναλάβει το σημαντικό έργο να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών.

image3

image2
Μια καινούρια σχολική χρονιά έχει αρχίσει για το δίκτυο Teachers4Europe, το οποίο μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Πέρυσι καλωσόρισε για πρώτη φορά στην οικογένειά του τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και φέτος ορίστηκαν οι πρώτοι Πρέσβεις – Ambassadors Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για τη Θεσσαλία έχουν οριστεί οι βραβευμένες Teachers4Europe Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια πληροφορικής του 9ου Γυμνασίου Βόλου και η Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, φιλόλογος του 2ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων, οι οποίες επιμορφώθηκαν στη διήμερη εκπαίδευση, που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στις 29 & 30 Οκτωβρίου 2016.
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε από τις Ambassadors η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση των παλαιών και των νέων υποψήφιων Teachers4Europe της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – “Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας”.
Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο Teachers4Europe. Παρουσιάστηκε διεξοδικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου, το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει και χρήσιμο διαδικτυακό υλικό σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, συζητήθηκαν καλές πρακτικές στο πλαίσιο της δράσης, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και των Νέων Τεχνολογιών. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο από την Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, κα. Κική Δανιηλίδου σχετικά με τη δημιουργία ομάδων και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της. Η επιμορφωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, από τον εκπρόσωπο του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Σωκράτη Χρυσόμαλλο και τη διανομή ενημερωτικού υλικού.

image4
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Προϊστάμενος Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υποστηρίζει σθεναρά εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή & ευαισθητοποίηση των μαθητών και ευνοούν τη σύνδεση του σχολείου με τη σύγχρονη κοινωνία. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers4Europe, που συμβάλλει στην καλλιέργεια της Ευρωπαϊκής Ιδέας, προωθώντας τη διαπολιτισμική επικοινωνία και την αρμονική συνύπαρξη των ευρωπαϊκών λαών”. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης: ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Κατελής Βίγκλας και ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος.
Οι δράσεις στο πλαίσιο του δικτύου Τ4Ε ξεκινούν με νέα πνοή για δημιουργία και φαντασία. Οι πρώτοι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ε.Ε., τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του σύγχρονου ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες και τη χαρά να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να τις διαχύσουν σε όλη τη σχολική κοινότητα. Η οικογένεια των Teachers4Europe καλωσορίζει και τους νέους μαθητές που θα ενταχθούν στα project που θα τρέξουν αυτή τη σχολική χρονιά, καλωσορίζει τους αυριανούς ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση και το δίκτυο Teachers4Europe μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό ιστότοπο: http://www.teachers4europe.gr/

image5

image6

image7

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...