Ημερίδα Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας 15/2/2015
KΥΡΙΑΚΗ 15/2/2015, TIME 11.00
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
LARISSA
v nedeljo 15 Februar center Europe Direct informativno območje Tesalija in sklad za regionalni razvoj Regija Tesalije v sodelovanju s programom ekipa Teachers4Europe 2014-2015 (T4E) in pisarna Evropskega parlamenta v Grčiji in Ministrstvo za šolstvo, Sodeloval je na sestanku v območju 16. OŠ v Larissa.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το πρόγραμμα Teachers4Europe.
Μέσω του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη γνώση αλλά και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διδάξουν στους μαθητές τους θέματα σχετικά με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Na ta način, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τους νομούς Λάρισας και Τρικάλων. Το πρόγραμμα της συνάντησης πέρα από τη θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων και την εξοικείωση τους με τα τεχνολογικά εργαλεία που αξιοποιούνται, περιελάμβανε επίσης και τις παρακάτω εισηγήσεις:
- “Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Εurope Direct”, από το μέλος της ομάδας έργου, κα. Ζωή Γιουρούκη.
- “Εκπαιδευτική παρέμβαση Άσε το γόνο να γίνει γονιός” από την κα. Ξένια Νασίκα, ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας, Τ4Ε 2013-14.
- “Η γλώσσα προγραμματισμού Scratch στο σχεδιασμό δραστηριοτήτων για το Δημοτικό Σχολείο”, από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Ρίζο Χαλιαμπάλια.
- “Eκπαιδευτική παρέμβαση EuroSnake από τον κ. Σταμούλη Βλάνδο, ΠΕ70, T4E 2011-2014 & A4E 2014-2015.
- “Εκπαιδευτική παρέμβαση Students4Europe” από τον κ. Θεοφάνη Κατσάνο, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, T4E 2013-14 & A4E 2014-15.
Τα αποτελέσματα των εργασιών των εκπαιδευτικών θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα διοργανωθεί με τη λήξη του προγράμματος.

























