Otvorena rasprava o trajnosti vode na 45. Panhelenskom festivalu knjige u Solunu
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ανθεκτικότητα των υδάτων, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τις απαραίτητες δράσεις για τη διασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για τους πολίτες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την nedjelja 21 Lipanj 2026 i vrijeme 20:30, στο πλαίσιο του 45ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Η συζήτηση θα εστιάσει στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υδάτινοι πόροι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στις πολιτικές και πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την προστασία και βιώσιμη διαχείρισή τους.
Το νερό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους και η διασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητάς του συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ημερομηνία: nedjelja 21 Lipanj 2026
Ώρα: 20:30
Τοποθεσία: Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης – Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου
Διοργάνωση: Predstavništvo Europske komisije u Grčkoj
Περισσότερες πληροφορίες και Πρόγραμμα:


























