Dječja knjiga radionica : „Autori & školska & animacija"

The fond za regionalni razvoj u Tesaliji regija Tesaliji i, μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Larisa, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν μια Ημερίδα με τίτλο : „Autori & školska & animation», (μαθητές συνομιλούν με συγγραφείς, γνωρίζουν παιδικά βιβλία και βλέπουν animation).

Μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης θα έλθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία, θα γνωρίσουν Λαρισαίους συγγραφείς, θα εξοικειωθούν με τον κόσμο του βιβλίου, τη διαδικασία της λογοτεχνικής δημιουργίας την τεχνολογία της εικόνας και του animation κι έτσι θα δημιουργήσουν εικόνες, σχήματα, αισθήματα, χρώματα, πρόσωπα, ήρωες, κλπ.

Θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, za 20 travanj 2016, od 9:00sam. dok 12:00 π.μ., για να συμμετάσχουν πολλοί μαθητές. Θα γίνει στην αρχή, μια μικρή παρουσίαση της Ευρώπης με τα 28 κράτη-μέλη της. tada, ο συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας, θα συνομιλήσει με τους μαθητές, για ένα βιβλίο τουπαιδικό παραμύθι και μετά τη συζήτηση, θα γίνει προβολή 2 ευρωπαϊκών ταινιών μικρού μήκους animation, από τις φετινές, του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ΛάρισαςArtfools. Θα ακολουθήσει ένα μικρό διάλλειμα και στη συνέχεια, η συγγραφέας Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, θα παρουσιάσει ένα βιβλίο της στους μαθητές, με μοντέρνο τρόπο, μετά θα γίνει προβολή ακόμη 2 ταινιών animation και τέλος, συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων με τους συγγραφείς και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι φεύγοντας θα πάρουν κι ένα δωράκι, ένα Dvd με τις ταινίες animation, που παρακολούθησαν.

Možda ti se također svidi...